21 Kasım 2009 Cumartesi

10.11.09 tarihli anne güncesi

Ben Defne'nin sitesine bir şeyler yazamaz oldupğumdan beri ablam ve Serdar Abi'den mail gönderimi yoluya bir yandan destek bir yandan baskı ;) görmeye başladım Defne'nin sitesine ilgi göstermem konusunda. İşte annesinden gelen bir maili annesinin kaleminden Defne'nin gelişimini bulacaksınız aşağıda, yine annesinin objektifinden fotoğraflar eşliğinde:
Bugün itibarıyla Defne artık resmen emekliyor. Daha öncesinde komando sürünmesi yapıyordu.
El çırpmaya başladı.
Biz şarkı söylerken o da el çırpıyor ya da da da da da diye eşlik ediyor.
Hapşu dediğimizde gülerek ve benzer bir ses çıkarmaya çalışarak da da da diyor. Sanırım taklit yapıyor ya da belki çok yaşa diyor. :)
Son 1-2 haftadır akşamları uyutmak çok zor olmaya başladı. Zaten kendi kendine uyumuyor, mutlaka yanında yatarak eşlik etmek gerekiyordu. Artık birlikte yatınca da mutlaka kalkıp poposunun üstüne oturuyor ve etrafa bakıyor. Uykudan ölse bile yatmıyor. En az 1 saat harcamak gerekiyor. Akşamları dizileri izleyemez oldum :(
Son 1 haftadır yemek yedirmek de çok güçleşti. Kaşığı eliyle itiyor. Önlüğünü bağlar bağlamaz eliyle itiyor. Ama bizim yediklerimizden parmakla tek tek verdiklerimizi hiç sorunsuz alıyor.
Hala dişleri çıkmadı.
Kendi kendine ayağa kalkamıyor. Ama sen kaldırdığında tutunarak ayakta kalabiliyor. Tabi arkasında her an düşecekmiş gibi durmak gerekiyor.
Tam bir kablo ve terlik delisi. Ancak bunları görünce hehe diye gülerek emeklemeye başlıyor. Başka hiçbirşey onu böyle hareketlendirmiyor. Ama terlikleri de biraz uzağa koyunca minnet edip de harelet etmiyor. Ya da yolun yarısında vazgeçiyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder